Laten we beginnen met het beantwoorden van de rendementvraag. Ik kan daar heel simpel over zijn. Dat wordt niet uitgekeerd. Erger nog, u loopt de kans dat de Amerikaanse SEC een wettelijke ‘Asset Forfeiture’ procedure opstart en in het verleden aan u uitgekeerd rendement terugvordert. Stalt u uw geld nu snel op een rekening bij een bank op de Kaaiman Eilanden, dan bent u nog verder strafbaar en zal eenzelfde lot als Nieuw Zeelander Hui Gao ook op u van toepassing kunnen zijn.

 

Maar hoe zit het met de inleg? Kunt u deze terugvorderen? Dit ligt iets gecompliceerder. Dat heeft vooral te maken met de aanklachten die zijn neergelegd bij Paul Burks, Rex Venture Group LLC, ZeekRewards en Zeekler.

 

Zoals u heeft kunnen lezen in de officiële aanklacht van de SEC, elders op deze website gepubliceerd onder de titel ‘ZeekRewards de feiten, deel3’wordt bij de ‘Prayer for relief’ onder punt 5 een claim voor ‘Civil Penalties’ ingediend bij Burks cs voor 4 miljoen USD. De oplettende lezer zal nu zeggen: ‘Ja maar er zwerft toch nog ergens 225 miljoen USD?’. Dat klopt ja. Echter volgens de ‘Asset Forfeiture’ procedure vervalt al deze opbrengst aan de Amerikaanse schatkist. Net als in Nederland waar afgelopen week zakenman Jan Dirk Paarlberg door het Openbaar Ministerie werd gemaand tot het betalen van 25,7 miljoen crimineel verkregen geld. In het kort gezegd, er is dus helemaal geen geld meer om überhaupt iemand uit te keren.

 

Wat kunt u doen dan als u écht 10.000 USD heeft ingelegd en u dat geld terugwilt?

 

Zoals de feiten laten zien is bij ZeekRewards sprake van een piramidespel. En piramidespelen zijn illegaal. Daarnaast is in Nederland een vergunning nodig om rendement aan te bieden. En dat heeft zoals onderzoek heeft aangetoond niemand in ZeekRewards in Nederland. Iedereen die in Nederland heeft deelgenomen in ZeekRewards én (belangrijk woordje) rendement heeft aangeboden is hiermee strafbaar.

 

En als iemand strafbaar is, kunt u aangifte doen. In dit geval aangifte van oplichting. Wanneer deze aangifte gedaan is, kunt u een advocaat raadplegen en uw geld bij uw sponsor terugvorderen. Heeft hij of zij dit niet? Jammer dan! Dan ga je beslag leggen. Het leggen van beslag kan niet zomaar. Hiervoor is danwel een overeenkomst die niet wordt nagekomen nodig, danwel een gerechtelijke uitspraak.

 

Conclusie: wilt u uw inleg terug uit ZeekRewards, doe aangifte van oplichting tegen uw sponsor. Neem een advocaat in de arm en pluk uw sponsor!