De effectenhypotheek is een unieke hypotheekvorm. Bij deze hypotheekvorm is de consument namelijk zelf verantwoordelijk voor het rendement wat hij behaalt. Valt het rendement op de beleggingen tegen, dan kan de hypotheekbank verzoeken kapitaal bij te storten. Andersom kan ook sprake zijn van een extreem positief rendement waardoor de hypothecaire geldlening eerder kan worden afgelost.

 

De effectenhypotheek is interessant omdat de hypotheekrente nog steeds er laag is en er door te beleggen een hefboom kan ontstaan, geld brengt daarbij meer op dan dat dit kost. Aan deze constructie kleven alleen wel een aantal haken en ogen. De effectenhypotheek is daarmee niet geschikt voor iedere consument. Alleen consumenten die (veel) verstand van beleggen hebben zouden een effectenhypotheek moeten kunnen gebruiken.

 

 

Internetbeleggen

Bij internetbeleggen maakt u gebruik van een online broker welke een relatief kosteneffici├źnt platform heeft opgezet waarop beleggingen kunnen worden bijgehouden, aangekocht en verkocht. Veel online brokers hebben door de jaren een interessant voorstel kunnen doen in vergelijking met de traditionele banken.

 

Door internetbeleggen te combineren met een effectenhypotheek ontstaan er daarom een aantal zeer interessante voordelen. Niet alleen bent u baas over uw eigen geld, u profiteert ook nog eens van de meest gunstige voorwaarden en de mogelijkheid een hefboom neer te zetten. Meer informatie over de effectenhypotheek kunt u inwinnen bij een financieel planner.